Investigation into the quality of thermally treated package lamination
Abstract
The article deals with the problem of delaminating the package after pasteurization at relatively high temperatures. The main parameters of the lamination process influencing lamination strength were determined. The role of the amount of lamination glue and tension in the rewinder for two glue types were experimentally examined defining lamination regimes at which the process of delamination is excluded.
Article in Lithuanian.
Termiškai apdorojamų pakuočių laminavimo kokybės tyrimas
Santrauka. Nagrinėjama pakuotės laminavimo atsiskyrimo po pasterizacijos esant gana aukštai temperatūrai problema. Išnagrinėti pagrindiniai laminavimo parametrai, juos keičiant buvo nustatomas laminuotų plėvelių stipris. Tirta laminavimo klijų kiekio ir įtempimų suvynioklyje įtaka laminato atsiskyrimui po pasterizavimo dviejų tipų klijais. Vertinant laminavimo stiprį, išnagrinėti ir rasti tinkamiausi gamyboje naudotini laminavimo proceso parametrai, kuriems esant išvengiama laminato atsiskyrimo.
Reikšminiai žodžiai: laminato atsiskyrimas, laminato stipris, įtempimai suvynioklyje, klijų kiekis, pasterizacija.
Keyword : delamination, lamination strength, rewinder tension package, thermal treatment, adhesive, pasteurization
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.